Reseller hosting

Cjelokupno rješenje uz reseller hosting web stranica

Sve usluge vezane uz web hosting danas su vrlo tražene. Tako su vrlo traženi dizajneri i oni koji se bave programiranjem svega vezanog uz web stranice, odnosno oni koji ih mogu izraditi od početka. Osim toga, vrlo su tražene i tvrtke koje se bave pružanjem usluga koje su potrebne da se te web stranice na kraju postave na internet. Osim što je važno registrirati domenu, važno je i smjestiti ih na neki server, za što se koristi usluga hostinga.

Danas je sve više tvrtki koje se bave izradom web stranica, a uz reseller hosting web stranica mogu svojim klijentima ponuditi cjelokupno rješenje.

Par koraka da web prisutnosti

Reseller hosting internetskih stranica je posebna vrsta hostinga. Naime, ugovaranjem ove vrste imate mogućnost da dobijete svoje mjesto na nekom serveru, ali i da ga dalje možete dijeliti i davati drugima u zakup. Zbog toga ovu mogućnost odlično mogu iskoristiti tvrtke koje se bave izradom web stranica. One tako mogu za klijenta:

  • Napraviti web stranice po njegovoj želji i idejama
  • Postaviti ih na internet koristeći svoj reseller hosting paket
  • Pokazati ih klijentu na internetu

Ako je klijent zadovoljan sa svime, mogu mu uz pomoć svog reseller hosting paketa osigurati web prisutnost, jer neće morati sam ugovarati posebne usluge.

Dodatna pomoć kroz reseller hosting web stranica

Još nešto što će neke tvrtke ponuditi kroz svoj reseller hosting web stranica je i daljnja podrška klijentu koji se odlučio za njihove sveobuhvatne usluge. Pod time se misli da daljnje održavanje web stranica po potrebi, otklanjanje mogućih problema i slično. 

Reseller hosting - korisnička podrška
Reseller hosting također mora nuditi pouzdanu korisničku podršku

Ovakve i slične usluge će odlično doći onima koji nemaju preveliko informatičko znanje, ali spremni su platiti nekoga da im sve postavi i kasnije se brine da sve ispravno radi.

Važnost lokacije servera za krajnje korisnike

Svi korisnici vole da im se web stranice brzo otvaraju prilikom surfanja. A puno toga ovisi o računalima na kojima se one nalaze, odnosno o serverima i njihovoj lokaciji. Primjerice, internetski serveri koji se nalaze u Hrvatskoj bit će najbolja opcija za smještanje web stranica ako se planirate predstaviti domaćoj publici.

Reseller hosting
Reseller hosting u Hrvatskoj bit če najbolja opcija da se stranice brzo otvaraju

Tada će otvaranje web stranica korisnicima iz Hrvatske biti puno brže, a mnogi korisnici će to itekako cijeniti. Iako se možda čini da razlika u brzini njihova otvaranja nije toliko bitna, moramo biti svjesni činjenice da živimo u svijetu u kojem je sve podređeno brzini i žurbi pa čak i ovakve male stvari mogu biti vrlo važne.

Cloud server kao zanimljiva nova tehnologija

Puno toga se danas jako brzo razvija, a slično je i kada je riječ o reseller hostingu web stranica i mnogima uslugama koje su usko za njega vezane. Primjerice, mnogi danas traže i cloud server jer je riječ o serveru koji je povezan s puno drugih takvih. Zbog toga ako vaše web stranice stavite na cloud server, to je zapravo kao da ste ih stavili na više servera, a ne samo na jedan. 

Koja je razlika između servera i servera u oblaku?

To će također dodati brzinu otvaranja web stranica, ali će vam omogućiti i jednostavno skaliranje resursa. To znači da ćete ih moći povećati ili smanjiti, ovisno o promjeni prometa na web stranicama.

VPS server kao popularno rješenje

Iako se nude razne vrste hostinga, kao i ranije spomenuti reseller hosting, jedan treba posebno istaknuti. A to je VPS server koji vam omogućuje da dobijete svoje virtualno mjesto na nekom serveru. To ima brojne prednosti, između ostalog je važno da vam drugi korisnici niti na koji način ne utječu na resurse. A još jedna vrlo važna prednost VPS servera je činjenica da svoj dio možete dodatno personalizirati instaliranjem raznih programa, aplikacija i sl.

Zbog svega toga, sve više korisnika se danas okreće upravo ugovaranju VPS servera. Još ako je on smješten u Hrvatskoj, to će biti dodatni plus. Važno je i napomenuti da se VPS server može ugovoriti putem brojnih domaćih tvrtki, ali možete se odlučiti i za neku stranu tvrtku koja nudi te usluge. Krajnji rezultat će na kraju biti isti, jedino što je pitanje gdje ta strana tvrtka ima lociran server. Pa ako tražite nešto za domaće tržište, onda je uvijek bolje izabrati i neku domaću tvrtku koja bi svoj VPS server mogla imati u Hrvatskoj. Sve u svemu, serveri i njihova lokacija su iznimno važni i pri ugovaranju dobro provjerite što sve dobivate za određenu cijenu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *