Powerbank baterije za mobitele online

Sve veći napredak u tehnologiji omogućuje nam korištenje mobitela u razne svrhe. Nevjerojatni fotoaparati na mobitelima danas su gotovo uništili industriju fotoaparata i kamera za privatne ljude, a ovakve brzine procesora ili jačine grafičkih kartica prije svega nekoliko godina bile su nezamislive. Sve te nove i zahtjevnije funkcije troše znatno više baterije nego na starijim mobitelima, te u odnosu na druge stvari baterije s kapacitetom ne napreduju sukladno. Powerbank baterije za mobitele omogućit će Vam punjenje mobitela čak i kada niste kod kuće, te više nikada nećete imati strah od toga da će Vam se mobitel isprazniti.

Što je powerbank?

Većina mlađe generacije upoznato je s ovim pojmom, no za one nešto starije objasnit ćemo što su powerbank baterije za mobitele. To su uređaji koji imaju svrhu pohranjivanja električne energije i predaje na druge električne naprave. Jednostavno spojite powerbank sa strujom i pričekajte da se napuni. Ovisno o kapacitetu i brzini punjenja ovisi koliko će to trajati, a nakon što se napuni uređaj će čuvati električnu energiju. Kada Vam je potrebno, priključite mobitel s powerbankom i on će se početi puniti. Powerbank uređaji razlikuju se po mnogim stvarima, a na što trebate obratiti pažnju prilikom kupnje donosimo u nastavku.

Kapacitet prijenosne baterije za mobitel

Glavna stvar koju morate imati na umu prilikom kupnje je kapacitet prijenosne baterije. On je najvažnija stvar na koju morate paziti, jer o njemu ovisi koliko broj punjenja možete napraviti s powerbankom. U slučaju da je kapacitet powerbank baterije za mobitele 10000 mAh, to znači da će bateriju prosječnog mobitela od 4000 mAh moći napuniti 2 i pol puta. U većini slučajeva kapacitet diktira i veličinu, te je svaki powerbank iznad 10000 mAh pomalo glomazan i nezgodan za nošenje. 2 puta napuniti mobitel prije dodatnog punjenja powerbanka je sasvim dovoljno, te je sve oko 10000 mAh zadovoljavajuće.

https://www.youtube.com/watch?v=nr-LULZPwi4&t=103s

Brzina punjenja i broj utora powerbanka

Još su neke stvari koje morate uzeti u obzir prilikom kupnje powerbank baterije za mobitele. To su brzina punjenja mobitela i broj utora koji se na njemu nalaze. U slučaju da Vaš mobitel podržava brzo punjenje, tada morate birati i powerbank koji podržava brzo punjenje. U protivnom će se vaš mobitel puniti veoma sporo, a punjenje na preslabom punjaču može uzrokovati i probleme s baterijom mobitela.

Broj utora je također bitna stvar prilikom odabira kvalitetnog powerbanka. U slučaju da powerbank ima dva utora, preko njega istovremeno možete puniti dva mobitela. Tako na putovanjima možete uživati bezbrižno o tome hoće li vam baterija izdržati ili ne.

Gdje kupiti powerbank baterije za mobitele?

Već u samom naslovu teksta dali smo odgovor na ovo pitanje, a odgovor je online. Powerbank baterije za mobitele dostupne su u većini trgovina i danas su rado korišten dodatak za mobitele i kod mlađih i kod starijih generacija. Ipak, i dalje je najveći izbor prijenosnih baterija u raznim online trgovinama, poput web shopa gizzmo.hr. Prednosti online kupnje u odnosu na kupnju u klasičnim dućanima su mnogobrojne, a samo neke od njih su: širok asortiman proizvoda, jeftinije cijene i dostava na kućnu adresu bez potrebe za odlaskom u dućan. Prilikom kupnje online obratite pozornost na opis proizvoda. Kapacitet prijenosne baterije najvažnija je stvar, a osim toga u slučaju da Vaš mobitel inače podržava brzo punjenje obratite pažnju i na to koja je output snaga prijenosne baterije.

Bežični punjač za mobitel

Jedna od novijih tehnologija koja je predstavljena tek prije nekoliko godina je bežično punjenje. Prije nekoliko godina ljudi su smatrali da su žice obavezni dodatak svake elektronike, no danas se sve polako mijenja. Bežični punjač za mobitel omogućit će vam jednostavno punjenje mobitela. Jednostavno spojite stanicu punjača u struju i kada želite ostavite mobitel na uređaj. Bežični punjač će ga krenuti puniti sve dok ga ponovno ne uklonite s njega. Ovo je odličan napredak u tehnologiji i sve smo bliže tome da svi uređaji postanu bežični. Nažalost, bežični punjač još uvijek nije usavršen i ne dolazi kao osnovna oprema mobitela, već ga je potrebno dodatno kupovati. Za one kojima mobitel podržava bežično punjenje to je odličan dodatak, a jedina zamjerka je što će bežični punjač uređaj puniti sporije nego žičani.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *