Ugovorite hosting web stranica putem domaćih tvrtki

Hosting web stranica je usluga koja omogućuje njihovo smještanje na nekom serveru. Server je računalo koje je stalno povezano na internet pa to znači da kada se web stranice nalaze na njemu, one će stalno biti dostupne na internetu, svakome iz bilo kojeg dijela svijeta, u bilo kojem trenutku. Zbog toga je to puno bolje rješenje nego da, primjerice, web stranice držite na svom računalu koje bi onda trebalo biti stalno upaljeno i povezano na internet.

Hosting web stranica je usluga koja omogućuje njihovo smještanje na nekom serveru.

Pri ugovaranju imate više mogućnosti, odnosno možete se odlučiti za usluge domaćih i stranih tvrtki. Kvaliteta tih usluga je danas na gotovo istoj razini pa svatko može odabrati što mu najviše odgovara.

Različite vrste hostinga web stranica

Kada se odlučite ugovoriti hosting internetskih stranica, moći ćete birati između više vrsta, ali kao dvije najpopularnije i najnaprednije mogu se izdvojiti:

  • VPS hosting
  • Dedicirani server

VPS hosting internetskih stranica omogućuje da dobijete svoje virtualno mjesto na nekom serveru, a najbolja stvar vezano uz to je što onda taj svoj dio možete prilagođavati po želji. To znači da na taj dio možete bez problema instalirati željene programe, platforme, mijenjati potrebne postavke i slično. 

Uz njega, tražite li najnaprednije rješenje web hostinga, možete se odlučiti za dedicirani server. To je usluga koja će vam omogućiti da dobijete cijeli server za svoje potrebe. To znači da ćete ga moći potpuno konfigurirati kako vama odgovara jer je samo vama na raspolaganju. Ovo je najbolje rješenje za poslovne korisnike koji traže najviši stupanj prilagodbe. 

Kada se odlučite ugovoriti hosting internetskih stranica, moći ćete birati između više vrsta.

Usluge hrvatskih i stranih informatičkih tvrtki

Danas se pri odabiru usluge hostinga možete odlučiti i za strane i za domaće tvrtke. Ako se brinete o kvaliteti usluge, dobro je znati da će kvaliteta biti na razini, bez obzira za što se odlučite. Ipak, ako tražite domaće rješenje, hosting Hrvatska će vam omogućiti neke stvari koje bi nekima mogle biti bolja opcija.

U svakom slučaju, većina tvrtki nudi različite vrste i različite pakete koji sadrže različite usluge. Zajedničko im je da sve možete brzo i jednostavno ugovoriti putem interneta u svega nekoliko klikova mišem. Paketi s uslugama koje su uključene se mogu razlikovati od tvrtke do tvrtke pa se svakako isplati provjeriti ponude više različitih tvrtki kako biste pronašli najbolju opciju.

Zašto odabrati hrvatski hosting web stranica

Ako ciljate na domaće tržište i posjetitelje iz Hrvatske, onda je hosting Hrvatska svakako najbolje rješenje. Korisnici vole da se web stranice brzo otvaraju, a ako želite to postići za korisnike iz Hrvatske, onda je odabir hrvatskog hostinga najbolje rješenje. Ako se server na kojem se nalaze web stranice nalazi u Hrvatskoj, tada će se one vrlo brzo otvarati posjetiteljima iz Hrvatske. 

Uz to, još jedna prednost hrvatskog hostinga web stranica je i činjenica da sve ugovarate na hrvatskom jeziku, a kasnije i bilo kakva pomoć da vam je potrebna, sve ćete obavljati na jeziku kojeg najbolje poznajete. Nekima to možda neće biti toliko bitno, a neki će upravo zbog te činjenice se odlučiti za domaću uslugu. Još ako uz takav paket dobijete i cPanel sučelje, to je odlično rješenje.

Ako niste upoznati, cPanel sučelje omogućuje administraciju vašim hosting paketom.

Ugovaranje smještaja web stranica putem interneta

Hosting internetskih stranica može se vrlo brzo ugovoriti putem interneta. Dovoljno će biti da posjetite web stranicu neke tvrtke koja nudi ove usluge i da pratite korak po korak što se od vas traži. Tako ćete morati odabrati željenu vrstu, željeni paket s određenim uslugama te na kraju unijeti sve potrebne podatke za plaćanje kao i vaše osobne podatke.

Neke tvrtke će vam dati i da birate neko sučelje za administraciju, dok ćete ga kod nekih dobiti bez biranja. Jedno od najboljih je cPanel sučelje, pa ako možete, svakako njega zatražite.

Brojne mogućnosti cPanel sučelja

Ako niste upoznati, cPanel sučelje omogućuje administraciju vašim hosting paketom. Ono po čemu se izdvaja i zbog čega ga korisnici jako vole jest jednostavnost korištenja budući da se radi o grafičkom sučelju pa jer rad u njemu sličan radu u Windows programima. Omogućuje razne mogućnosti, između ostalog:

  • Jednostavnu izmjenu postavki
  • Preuzimanje i slanje dototeka
  • Upravljanje poddomenama
  • Upravljanje e-mailovima itd.

Tako ćete uz pomoć cPanel sučelja vrlo brzo obaviti sve potrebne radnje vezane uz vaš hosting paket. Kao što je već navedeno, neke tvrtke će vam ga dati uključenog nakon što ugovorite hosting, dok ćete ga kod nekih drugih morati dodatno zatražiti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *