USB stickovi čine odličan poslovni poklon

USB stickovi donijeli su pravu malu revoluciju u svijetu tehnologije, ostavljajući do tada neizostavne CD-e i DVD-e u prašini povijesti. Danas je sigurno prenošenje podataka bez USB stickova gotovo pa nezamislivo, bez obzira jeste li učenik, student ili pak poslovni čovjek.

Od svojih skromnih početaka pa do današnjeg statusa prošli su veoma dugačak put u trajanju od gotovo dva desetljeća, u kojemu su prošli kroz mnoge transformacije i poboljšanja, koji ih danas čine gotovo nezaobilaznim djelom našeg života.

Njihova preobrazba kroz vrijeme također je priča o tehnološkom napretku koji se tijekom godina sve više ubrzava, donoseći novitete koji nam olakšavaju život gotovo svakodnevno.

Urka za prevlast na tržištu računalnih dodataka

Prvi USB stick svjetlo dana ugledao je davne 2000. godine, kada su ga patentirala tri radnika tvrtke M-Systems. Kratko nakon toga, prvi USB stickovi počeli su se prodavati u Americi, a proizvodio ih je IBM, dok je na azijskom tržištu za proizvodnju bila zaslužna singapurska tvrtka Trek Technology.

Prenošenje podataka sa USB stickovima
USB stick u obliku ključa Keyflash

U kratkom roku, više je velikih tvrtki pokušalo patentirati tehnologiju za njihovu izradu u raznim državama, vjerojatno svjesni popularnosti koju će oni uskoro imati. a kraju svega, 2000. su u svijetu prijenosne memorije još uvijek vladale ponajviše diskete, koje nisu imale pretjeranu pouzdanost i dug vijek trajanja. Doba CD-a i DVD-a još uvijek nije uistinu počelo, a prijenosne memorije su imale prednost utoliko što za prenošenje podataka nije bilo potrebno imati dodatan hardver.

Različiti kapaciteti za pohranu

U svijetu velikih tehnoloških kompanija zavladale su mnoge tužbe jer svatko je htio svoj komad kolača upravo radi velikog potencijala koji su USB stickovi kao prijenosna memorija imali.

Nastavite čitati cijeli članak sa naslovom “USB stickovi čine odličan poslovni poklon“.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *