HP toner je sininom kvalitete ispisa

Ne tako davno svi kojima je trebala usluga printanja dokumenata zbog toga su morali odlaziti u posebne objekte koji su pružali usluge printanje – fotokoprinice. Iako mnogi i danas koriste njihove usluge, posebno studenti koji trebaju isprintati ili kopirati velik broj materijala za studiranje, brojni su se vremenom odlučili na kupnju vlastitog printera. A sve kako bi u bilo kojem trenutku mogli isprintati željeni dokument. 

Prednost fotokopirnica je svakako cijena ispisa koja je značajno niža od cijene koju biste platili prilikom kupovine printera, tinte i papira, no komfor i dostupnost ispisa na strani su posjedovanja vlastitog printera. Kada je riječ o kupnji vlastitog, mnogi su zbunjeni i prilikom kupnje ne znaju koji model odabrati.

HP toneri i printeri svojom kvalitetom daleko su ispred svojih konkurenata što pokazuju i količine njihovih proizvoda koji su prodani diljem svijeta. 

Najkvalitetniji printeri na tržištu

Kada je riječ o izboru printera za uredsku ili kućnu upotrebu na tržištu su se izdvojile dvije tvrtke čiji su printeri i toneri nedvojbeno najbolji. Kao najkvalitetniji i najpopularniji proizvođači printera i tonera pokazali su se HP i Epson. HP toneri i printeri svojom kvalitetom daleko su ispred svojih konkurenata što pokazuju i količine njihovih proizvoda koji su prodani diljem svijeta. 

Proizvode ovih dviju tvrtki odlikuje ponajprije kvaliteta izrade, dugotrajnost, a potom i specifikacije vezane uz ispis poput:

  • Brzine ispisa
  • Kvalitete ispisa
  • Funkcionalnosti
  • Ekonomičnosti

Odabirom printera i tonera bilo koje od ovih dviju tvrtki svakako nećete pogriješiti te će vam pružiti izvanredne rezultate.

Bolja kvaliteta ispisa

Kvaliteta ispisa svakog printera prvenstveno ovisi o vrsti i specifikacijama tonera koji on koristi. Govorimo li o HP tonerima, tada je njihova glavna karakteristika upravo kvaliteta ispisa koja je neusporedivo bolja s kvalitetom ispisa tonera drugih tvrtki. 

Dokumenti i fotografije isprintane na HP printeru s HP tonerom biti će vrlo čiste i jasne bez mrlja boje, a dokument će biti isprintan jako brzo, čak i onda kada se radi o dvostranom ispisu. Svi kojima su kvaliteta ispisa te njegova brzina bitni, svakako bi trebali odabrati upravo HP toner.

Kvaliteta ispisa svakog printera prvenstveno ovisi o vrsti i specifikacijama tonera koji on koristi.

Redovito održavanje printera

Kako bi vas vaš printer dugo služio te kako bi kvaliteta ispisa uvijek bila postojana, neovisno radi li se o Epson ili HP printeru, od velike je važnosti pravovremeno i pravilno održavati printer. Upute o održavanju svakog pojedinog modela dostupne su u samom pakiranju, a zatim i na službenim stranicama proizvođača. 

Ono što se savjetuje za sve modele, uključujući i printere koji koriste HP toner je to da se oni redovito koriste. Naime, u slučaju da se printeri ne koriste redovito, postoji velik rizik da se toner ili tinta osuše što prvenstveno može nepovoljno utjecati na glavu printera koja će tada postati nepomična. HP printeri, a samim tim i HP toneri osmišljeni su uz pomoć visoko razvijene tehnologije koja prevenira sušenje i kvar printera. Zato se već sam printer nakon dužeg paljenja signalizira potrebu za ispisom tzv. probnih stranica čime se pokreće i glava pisača, ali se i koriste sve komponente (i crna boja i kombinacija ostalih boja) kako ne bi došlo do neželjenog sušenja. 

Epson je također jedan od najkvalitetnijih i najpouzdanijih proizvođača printera, tinti i tonera na tržištu.

Uvijek spremni za printanje dokumenata

Svi koji posjeduju vlastiti ili uredski printer sigurno su se barem jednom našli u situaciji da u najgorem trenutku nestane tonera te nisu u mogućnosti isprintati željene dokumente. Kako do ove situacije ne bi došlo, HP je osmislio svojevrsni podsjetnik za kupnju boje koji je inkorporiran u program za instalaciju i koji vas na vrijeme podsjeća da je vrijeme za kupnju novog seta HP tonera. 

Osim što radi kao podsjetnik, ovaj program omogućava vam automatsko mjesečno ili višemjesečno naručivanje HP tonera sa službenog HP web shopa. Osim ove opcije, postoji i opcija naručivanja s drugih web shopova po povoljnim cijenama i dostavom na kućnu adresu.

Epson printeri i toneri su također kvalitetni

Uz gore navedenog proizvođača, Epson je također jedan od najkvalitetnijih i najpouzdanijih proizvođača printera, tinti i tonera na tržištu. Iako su svoj posao započeli kao mala tvrtka, vremenom se Epson razvio u veliku korporaciju koja velik dio svoje dobiti ulaže u unaprjeđenje svojih proizvoda. Njihova ulaganja vidljiva su u kvaliteti njihovih proizvoda, ali i popratnih aplikacija i opcija koje dolaze uz njihove printere. 

Naime, Epson je jedna od prvih tvrtki koja je dizajnirala tzv.  2 u 1 i 3 u 1 printere koji osim mogućnosti printanja svojim korisnicima nude i mogućnosti skeniranja, kopiranja i faxa. Osim toga, danas gotovo svi Epson printeri imaju mogućnost spajanja na Wi-Fi kao i mogućnost spajanja na mobilne telefone i printanje dokumenta direktno s mobilnog telefona.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *