Obnovljena računalna oprema – Monitor

Kupovina novog monitora nije najjednostavniji proces ako imate namjeru obnoviti vaše osobno računalo. Monitori mogu biti dosta skupi i zato preporučamo da uzmete u obzir refurbished monitore ili obnovljene monitore.

Refurbished monitori mogu pomoći pro uštedi novca ali dolaze s određenim rizikom.
S obzirom da kupovina refurbished monitora može biti dosta zbunjujuć proces u daljnjem tekstu možete naići na smjernice na što sve treba paziti.

Što znači refurbished monitori?

Ukratko refurbished monitor je monitor koji je nakon otvaranja originalnog paketa zbog nekog razloga vraćen ovlaštenom prodavaču. To ne znači nužno i da nije funkcionalan.

Refurbished računalna oprema ne podrazumijeva da je korištena. Isto tako vrijedi i za refurbished monitore. Razlog zbog kojeg je vraćen prodavaču može biti jednostavno manjak određene komponente ili zabuna pri naručivanju.

refurbished monitor

Ono što koči mnoge pri kupnji refurbished monitora, kao i ostale opreme, je strah da neki od dijelova ne radi kako treba. Važno je naglasiti da sumnju tog tipa možete ukloniti ako kupujete refurbished monitor kod ovlaštenog proizvođača ili prodavača koji je ovlašten za prodaju novih i obnovljenih računala.

Ako je monitor vraćen zbog nekog problema trebao bi biti popravljen i spreman za prodaju u zapečaćenom paketu.
U slučaju da ste u potrazi za refurbished opremom slobodno posjetite naš link: https://www.recositech.com/hr/kategorija/monitori/. U našoj ponudi možete naći svu vrstu obnovljene računalne opreme po najpovoljnijim cijenama i uvjetima online kupovine.

Na što treba paziti

Prvo i osnovno na što treba paziti je da kupujete obnovljenu računalnu opremu kod ovlaštenog prodavača. Refurbished monitori nisu iznimka. Inače se lako možete prevariti po pitanju jamstva na uređaj. Jamstvo na refurbished monitor je jako važno, jer to znači da je prodavač detaljno pregledao i uklonio sve tvorničke greške.

Ono što želimo istaknuti je da refurbished monitori ne znači da su korišteni ili second-hand monitori. Tu dolazi do najčešće zabune. Ako namjeravate kupiti refurbished monitor od ovlaštenog prodavača dobro provjerite što sve uključuje zadana cijena.

Kod naručivanja takvog monitora vjerojatno ćete dobiti prijašnji model od onog što ste naručili. Imajte i ovu važnu činjenicu na umu jer se modeli mogu razlikovati po broju dodatnih USB porti i sličnim detaljima.

Kad napokon stigne vaša narudžba, provjerite da je vaš refurbished monitor u očekivanom stanju. Osim specifikacija, provjerite dodatno da monitor nema tragova korištenja ili ogrebotina i da radi kako je i obećano od strane prodavača.

Možda najvažniji detalj na koji trebate paziti kad upalite svoj novi monitor su mrtvi pixeli. To možete jednostavno provjeriti gledajući u sami monitor. Ako naiđete na crne točkice (koje ne možete obrisati rukom) to znači da ima mrtvih pixela. U tom slučaju, ako vam je prodavač obećao da je monitor u tip top stanju, trebali biste imati pravo na povrat novca ili zamjenu kompletne narudžbe.

U svakom slučaju, kupnja obnovljenog ili refurbished monitora može biti zahtjevna ali isto tako povoljna za vaš džep. Konačni savjet je da se osigurate detaljnim pretraživanjem svih važnih smjernica koje smo naveli.

tvrdi diskovi

Tvrdi disk u računalu kao spremnik za podatke

Računala se danas naveliko koriste u razne svrhe. Postoje oni koji redovito koriste stolna računala, a jako je mnogo i onih koji se puno češće služe prijenosnim računalima jer vole raditi u pokretu, a ona im upravo to i omogućuju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *