Registrirajte domenu i osigurajte online prisutnost

Trendovi se iz godine u godinu mijenjaju. Nekada je glavni preduvjet za uspjeh na nekom poslu bila dobra reklama na televiziji, radiju ili u novinama. Danas sve manje ljudi gleda televiziju u klasičnom obliku, radio se manje sluša, a i novine se više ne čitaju toliko u papirnatom obliku. Živimo u elektroničkom dobu u kojem se sve više toga seli na Internet i puno toga se obavlja online.

Tako da je danas za reklamiranje tvrtke Internet jedan od glavnih medija. Nemate li vlastite web stranice povezane s nekom zanimljivom domenom, teško ćete opstati.

Pronalazak dobre domene nije lak posao

Imate li svoju tvrtku, s nazivom domene za vlastite stranice ne biste trebali imati problema. No, ako želite zakupiti određenu domenu koja nema veze s nekim konkretnim nazivom, to bi već moglo predstavljati određeni problem. Brojne zanimljive domene već su odavno zakupljene pa će provjera registracije domena često potrajati dok ne pronađete onu slobodnu.

Naime, u internetskom svijetu vrijedi slično pravilo kao i u stvarnom. Isto kao što ne mogu postojati dvije iste poštanske adrese, ne mogu postojati niti dvije iste domene. Zato se domena i carnet domene provjerava prije početka svake registracije kako bi se utvrdilo je li slobodna.

Neke domene vrijede pravo bogatstvo

Kada provjera registracije pokaže da je domena zauzeta, imate dvije mogućnosti:

  • odustati od te domene i nastaviti s potragom za slobodnom
  • pokušati kontaktirati vlasnika domene i dogovoriti se s njime oko kupoprodaje

Ova druga mogućnost nije uvijek moguća i velika je vjerojatnost da ju vlasnik domene neće željeti prodati. No, ponekad će na to i pristati, ali po astronomskoj cijeni. Mnogima bi takva cijena bila previsoka i odmah bi odustali od kupnje, no brojni događaji iz prošlosti su pokazali da su neki spremni platiti jako puno da dobiju ono što žele. Tako su se neke popularne prodavale i po nekoliko milijuna dolara.

Provjera registracije putem neovisnih stranica

Provjera registracije određenih domena može se jednostavno napraviti putem raznih stranica i servisa dostupnih na Internetu. Primjerice, u svoj internetski preglednik možete ukucati adresu www.checkdomain.net . Sve što je tada potrebno je da u njihovu tražilicu ukucate željeni naziv, primjerice trgovina.com . Nakon što kliknete na pretragu, sustav će vam prezentirati je li taj naziv već registriran ili slobodan.

U slučaju da je slobodan, možete tu domenu registrirati putem bilo koje tvrtke koja nudi tu uslugu. A ako je zauzet, sustav će vam dati zanimljive prijedloge koji bi vam se mogli svidjeti. Na ovom primjeru, ako nije slobodan naziv trgovina.com, možda će biti slobodan naziv trgovina.net, trgovina.hr ili nešto drugo što bi vas moglo zanimati.

Internetske informatičke tvrtke

Danas se na tržištu mogu pronaći brojne internetske informatičke tvrtke koje nude razne usluge koje bi vam mogle zatrebati kada su u pitanju web stranice. Jedna od takvih tvrtki je i Infonet.hr. Planirate li na web postaviti svoje web stranice, kod njih se mogu pronaći sve usluge koje bi vam mogle zatrebati, u obliku različitih prilagođenih paketa kako bi zadovoljili razne tipove korisnika.

Uz mogućnost odabira usluge hostinga i ugovaranja SSL certifikata, nude i mogućnost registracije domena. A upravo to bi trebao biti jedan od prvih koraka u stvaranju vaše online prisutnosti.

Kad i kod drugih tvrtki, početak registracije domene započinje s provjerom registracije. Nakon što upišete željeni naziv, sustav će vam prikazati je li domena slobodna ili zauzeta. Ako je slobodna, jednostavno možete nastaviti proces registracije.

Ako je zauzeta, dobit ćete obavijest o mogućnosti njezinog prebacivanja k njima, ali i prijedloge za slične nazive.

Prednosti domaćih tvrtki za provjeru i registraciju

Koristite li domaće tvrtke za provjeru i registraciju domene poput tvrtke Infonet.hr, imate brojne prednosti u odnosu na strane tvrtke. Prije svega, cijeli proces ćete obaviti na domaćem jeziku pa ako baš i niste dobri sa stranim jezicima, ne biste trebali imati nikakvih problema. Osim toga, bilo kakva daljnja pomoć koja će vam zatrebati će svakako biti jednostavnija i brža, jer ćete ih lako kontaktirati putem telefona, e-pošte ili nekog drugog načina komuniciranja.

https://www.youtube.com/watch?v=f7yTG_gXn5Q

Isto tako, većina domaćih tvrtki vam nudi više raznovrsnih usluga koje će vam vjerojatno zatrebati pa sve možete obaviti na jednom mjestu. Ušteda vremena i novca je ono što se u današnje vrijeme itekako cijeni tako da svakako razmotrite što sve domaće tvrtke mogu učiniti za vas i vaše poslovanje.


Leave a Reply

Your email address will not be published.