U par klikova do odličnog hosting paketa

Pristutnost u virtualnom, informatičkom svijetu danas je postala gotovo neophodna. Ta prisutnost može biti u nekoliko oblika, a najčešće je riječ o vlastitim web stranicama. Tvrtke koje žele poslovati na više različitih tržišta jednostavno si ne mogu priuštiti neposjedovanje web stranica kojima će se predstaviti jer će izgubiti veliki broj potencijalnih klijenata.

A kako bi se web stranice mogle postaviti na internet, prije svega je potrebno ugovoriti uslugu web hostinga. Riječ je o samom njihovom smještaju na neki server. Ova usluga dostupna je kroz razne domaće i strane informatičke tvrtke, ali hrvatski hosting web stranica ima brojne prednosti.

A kako bi se web stranice mogle postaviti na internet, prije svega je potrebno ugovoriti uslugu web hostinga.

Zašto odabrati hrvatski web hosting

Kao što je navedeno u uvodu, kada je u pitanju web hosting Hrvatska ima štošta za ponuditi. Prije svega, domaće tvrtke niti po čemu ne zaostaju za uslugama stranih tvrtki, već naprotiv, kod nas možete ugovoriti sve vrste kao što vam nude i strane tvrtke. Tako se možete odlučiti za onu najjeftiniju vrstu, dijeljeni hosting, a možete se odlučiti i za zakup cijelog servera kao ultimativno rješenje. 

Ugovaranje hostinga putem hrvatskih tvrtki će vam također biti jednostavnije jer ćete sve moći obaviti na hrvatskom jeziku i za bilo kakvu pomoć ćete puno brže doći do nekog kontakta. Također, brojne hrvatske tvrtke vam također nude i mogućnost ugovaranja dodatnih usluga, kao što su SSL certifikat, registracija domene i slično. Ugovorite li sve te usluge na jednom mjestu, sigurno ćete dobiti i dodatni popust. 

Najjeftinija opcija za smještaj web stranica

Hrvatski hosting internetskih stranica dostupan je kroz više različitih oblika, a kao najjeftinije rješenje nameće se dijeljeni hosting. Kod njega ćete svoje mjesto za smještaj web stranica dobiti na nekom serveru. Cijeli taj server je zapravo podijeljen na više manjih segmenata i svaki korisnik će dobiti jedan manji dio. Razlog zašto je riječ o najjeftinijem obliku je taj što nećete imati baš puno mogućnosti za konfiguriranje, odnosno nećete moći sami instalirati neke posebne programe, aplikacije i slično.

Hrvatski hosting internetskih stranica dostupan je kroz više različitih oblika, a kao najjeftinije rješenje nameće se dijeljeni hosting.

Također, u slučaju da zbog zagušenja servera do kojeg može doći zbog drugih korisnika i vaše web stranice postanu nedostupne, nećete moći puno učiniti u vezi toga. Zato se možda bolje odlučiti za neku drugu vrstu.

VPS kao odlično rješenje

Hosting u Hrvatskoj nudi brojne oblike koje možete ugovoriti. Kao jedno od boljih i optimalnijih rješenja nameće se VPS. Riječ je o virtualnom privatnom serveru, odnosno ovdje ćete zakupiti svoje virtualno mjesto na serveru. A to ima brojne prednosti, kao što su:

  • Imate mogućnost prilagodbe tog svog dijela servera
  • Moći ćete instalirati željene programe i aplikacije
  • Moći će raditi razna podešavanja
  • Ostali korisnici i način njihova korištenja servera neće utjecati na vas

Riječ je o nešto skupljoj varijanti, ali ako ga primjerice ugovorite uz SSL certifikat koji bi vam također trebao, vjerojatno ćete dobiti i određeni popust. 

SSL certifikat
SSL certifikat je metoda zaštite komunikacije između vas kao korisnika i servera kao primatelja informacija.

Brzina servera

Kada se odlučite za hosting u Hrvatskoj, imat ćete još jednu prednost o odnosu na one koji se odluče za usluge neke strane tvrtke. Naime, mnoge domaće tvrtke nude vam smještaj web stranica na nekom serveru u Hrvatskoj. To će biti velika prednost za vaše korisnike iz Hrvatske jer će im se stranice puno brže učivati.

Stoga, ako ciljate najviše na domaće tržište i domaću publiku, onda je ovo najbolja opcija. Još ako registrirate neku domenu s .HR ekstenzijom, imat ćete i više šanse da se bolje probijete na tržištu. A ako imate neku web trgovinu, onda svakako ugovorite i SSL certifikat kako biste osigurali određenu razinu zaštite svojim potencijalnim kupcima jer je to svakako ono što oni očekuju od vas.

Veća sigurnost uz SSL certifikat

SSL certifikat je metoda zaštite komunikacije između vas kao korisnika i servera kao primatelja informacija. Naime, pri bilo kakvoj online kupnji bit će potrebno da negdje unesete svoje podatke, od onih osobnih pa sve do onih o plaćanju. Nakon unosa oni će se slati prema serveru. Tu može doći do njihovog presretanja i mogu završiti u krivim rukama. Tu na scenu stupa SSL certifikat.

On šifrira taj promet i stvara dvije vrsta ključeva:

  • Javni
  • Privatni

Oba ključa su potrebna kako bi se poruka (komunikacija) mogla dešifrirati. SSL certifikat je tako gotovo neophodan za svakoga tko planira posjedovati neku web trgovinu i prodavati nešto svojim korisnicima. Kada korisnici vide da neka web trgovina posjeduje SSL certifikat, imat će više povjerenja u legitimnost te će se lakše odlučiti za kupnju.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *